Vestegnens motortema kører ud i foråret med en unik konkurrence, hvor du kan vinde en fantastisk præmie til din bil.

I samarbejde med Pava Center Taastrup, Bilhuset Glostrup/Det nye Opelværksted, og Super Dæk Service i Albertslund kan vi præsentere en konkurrence med en helt unik præmie, der har en værdi af mange tusinde kroner.

Som læser af Vestegnens motortema kan du vinde en makeover af din bil. Det vil næsten være som at få ny bil igen. Og en bil, der er klar til at køre ind i foråret efter en hård vinterperiode. Vinderen af præmien i Vestegnens motortema har chance for at komme »i bund« - og det hele er udført af fagfolk, der har fokus på kvalitet i arbejdet.

Klik ind og vind

Du kan deltage i konkurrencen om den unikke præmie ved at sende en mail til konkurrence@vestegnen.dk

I emnelinien skal du skrive »Ny bil med Vestegnen«. Husk også at skrive dit navn, adresse og telefonnummer i emailen, samt data på din bil.

Sidste frist for at deltage er onsdag den 4. april.

Vi trækker derefter en vinder, som vil få direkte besked. Vestegnen vil følge vinderen rundt og fortælle om de enkelte dele af præmien, når de udføres på vinderens bil.

På med nye dæk

Efter en vinter, hvor rekordmange biler har kørt med vinterdæk, er det snart ved at være tid til sommerdæk.

Vinderen af konkurrencen i Vestegnens motortema får monteret fire nye sommerdæk hos Super Dæk Service i Albertslund (værdi max. 4.500 kroner) - naturligvis incl. afbalancering mm.

Og det er netop nu, at bilisterne skal tænke på sommerdæk.

»Jeg plejer at sige, at når der ikke længere er risiko for minusgrader om natten, så er det tid til at skifte til sommerdæk. Så det er mere vejr og temperatur end en bestemt dato, der afgør, hvornår man skal have sommerdæk på bilen« siger Mads Orbe fra Super Dæk Service i Albertslund.

Den erfarne dækmand advarer dog også mod at beholde vinterdækkene på for længe.

»Det er af mange grunde vigtigt at få skiftet tilbage til sommerdæk på det rigtige tidspunkt. Det handler om både sikkerhed, bremseevne, benzinøkonomi og slid. Vinterdæk bremser dårligere, når det bliver varmere i vejret, og de har også en dårligere benzinøkonomi. Desuden slides vinterdæk mere om sommeren, så det er bare om at få skiftet,« siger Mads Orbe fra Super Dæk Service i Albertslund.

Rustbeskyttelse er en god investering

Pava Center Taastrup giver vinderbilen en effektiv rustbeskyttelse.

Forår og sommer er et rigtig godt tidspunkt for rustbeskyttelse, fordi de højere temperaturer sørger for, at bilen er gennemtør.

Der er også netop nu kapacitet i rustbeskyttelsescentret til at foretage behandlingen, så bilen er klar til den næste sæson med vinterføre.

Netop rustbeskyttelse er en af de bedste investeringer for en bilejer. Det gælder også, hvis man har en relativ ny bil, fortæller Jesper Hede, indehaver af Pava Center Taastrup.

»De fleste nye biler har i større eller mindre grad en beskyttelse mod rust, men slet ikke i et omfang, som er nok til det barske danske klima. Vi må bare erkende, at netop det danske klima er meget hårdt ved bilerne, og det er helt nødvendigt at få en effektiv rustbeskyttelse. Det er bl.a. den høje luftfugtighed herhjemme, temperatursvingninger og vejsalt, der indebærer en risiko,« forklarer Jesper Hede.

Som påpeger, at rustbeskyttelsen medvirker til at sikre bilens værdi.

»Med indførelsen af en øget kollisionssikkerhed i bilerne, i form af deformationszoner og mange isvejste forstærkninger, er der for alvor blevet åbnet for, at rusten kan få fat i bilens vitale dele - ofte uden man kan se det,« tilføjer Jesper Hede.

Pava Center Taastrup, der er kontrolleret af FDM, foretager rustbeskyttelsen ud fra de sprøjteskemaer, der er udarbejdet for hver enkelt bilmodel.

Først bliver nødvendige dele afmonteret og der bores efter sprøjteanvisningen. Derefter bliver bilen afrenset med vand/højtryksluft. Bilen bliver gået grundigt igennem, blandt andet for at tjekke, om der skulle være overfladerust eller løst pvc materiale. Efter afrensning bliver bilen varmluft tørret, inden den køres ind i sprøjtekabinen. Her sprøjtes en beskyttelsesfilm på lakerede flader.

Inde i døre, vanger og andre hulrum bliver der sprøjtet med en relativ »tynd« rustbeskyttelse, som trænger ind i alle kroge og samlinger, og som desuden har en meget stor vandfortrængningsevne. På bilens undervogn og i skærmkasser bruges en mørk og tyktflydende rustbeskyttelse, som er mere slidstærk. Når hele bilen er blevet rustbeskyttet, bliver der sat propper i de steder, hvor der er boret ind i hulrum. Og efter bilen er blevet rengjort og vasket, er den klar.

Ren og »ny« bil

Bilhuset Glostrup/Det nye Opelværksted - som tager sig af service og klargøring af alle bilmærker - giver vinderbilen en meget grundig ind- og udvendig klargøring med anerkendte produkter. Det er næsten som at få en ny bil. Præmien har en værdi på 3.499 kroner.

Bilens lak renses af for industrinedfald og tjærepletter, og bilen vaskes udvendigt. Også fælge og motorrum renses grundigt.

Hele bilen poleres, og der lægges en langtidsholdbar lakforsegling ovenpå lakken, for at opnå den længst mulige holdbarhed og glans. Lakforsegling sker også af kanter og falser.

Alt udvendigt gummi og plast bliver effektivt behandlet så det fremstår pænt og flot.

Alle ruder pudses og poleres både udvendig og indvendigt.

Indvendigt får bilen også den helt store tur: Rens af sæder, dørbeklædninger, måtter, bagagerum, under sæder, samt andet tekstil. Rengøring af instrumentbord og andet plast/metal. Og på instrumentbordet og andet vinyl påføres et produkt, som genskaber og vedligeholder den originale farve.

Kort sagt; det er næsten som at køre ind i foråret med en ny bil, der har den særlige duft og oplevelse af helt ren bil.

Mere information:

Super Dæk Service i Albertslund

www.sds.dk

Bilhuset Glostrup/Det nye Opelværksted

www.bilhusetglostrup.dk

Pava Center Taastrup

www.pava.nu