Det er rigtig irriterende at komme hen til bilen og opdage, at nummerpladerne er væk.

Dels er det ulovligt at køre i en bil uden nummerplader, så bilen må blive stående, indtil et nyt sæt nummerplader er fremskaffet. Dertil kommer, at udgiften til et nyt sæt nummerplader er på 1.180 kroner. Og oven i kommer politianmeldelse og papirarbejde.

Det er faktisk hurtig og nemt at forebygge tyveri af nummerplader.

Hos Skat ligger der selvskærende skruer, som nummerpladerne kan skrues fast med. Og så er der plastikhætter i forskellige farver til at sætte over skruehovedet.

Salgschef hos Daugaard Biler i Glostrup, Claus Weber har netop fået udstyret en ny bil med nummerplader, og som det sker hos langt de fleste bilforhandlere i dag, så er nummerpladerne blot clipset på den sorte ramme.

»Med den fokus, der er på tyveri af nummerplader, kan jeg godt se, at det måske ikke er den optimale løsning. Så fra nu af vil vi tilbyde alle bilkøbere hos os at få skruet nummerpladerne fast,« fortæller Claus Weber.

Har man allerede en bil, hvor nummerpladerne kun er clipset på, så er det meget nemt at skrue dem fast.

Første punkt er at få fat i skruer og hætter. Claus Weber har taget en elektrisk boremaskine i hånden, og med de selvskærende skruer går det som smurt - både gennem selve nummerpladen og selve bilen.

I løbet af få minutter er begge nummerplader skruet fast.

Det er ikke sådan, at skruerne i sig selv forhindrer, at nummerpladerne kan fjernes - men det er langt mere besværligt for tyvene. Så vurderingen er, at tyvene først og fremmest vil gå efter nummerplader, der kun er clipset fast, og som meget hurtig og nemt kan stjæles.

Hvis man ikke selv vil give sig i kast med at skrue nummerpladerne fast, så klarer de fleste værksteder opgaven relativ billigt. Den mest almindelige pris er på cirka 100 kroner.

»Vores værksted tager 99 kroner for at skrue nummerpladerne fast,« oplyser Claus Weber fra Daugaard Biler i Glostrup.