Nybyggeri. 47 ud af 60 lejligheder er allerede lejet ud i Hebsgaards Have på Indertoften

Seniorboliger: I fredags fik beboerne nøglerne til 35 lejligheder i det nye byggeri og yderligere 12 lejligheder bliver beboet 1. november. Der er ellers ikke gjort meget for at annoncere for de eftertragtede tre værelses lejligheder på mellem 92-122 kvadratmeter.

»Vi har ikke gjort meget for at leje dem ud, men det har været en forrygende succes. Vi har gerne ville lave et centralt beliggende byggeri af høj kvalitet til en rimelig husleje. Lejlighederne er både tænkt til folk, der har boet i et stort hus og gerne vil flytte i en mindre lejlighed og folk, der gerne vil tilbage til det sted, hvor de er vokset op eller bare for at komme tættere på børn og børnebørn,« siger Flemming Fenger fra Holberg Fenger Gruppen.

Hebsgaards Have markerer også et skift i tiden, hvor ældre ønsker kvalitet i bedre boliger og ønsker at bo centralt med mulighed for en aktiv pensionstilværelse - eller med udsigten til samme inden for en årrække. Samtidig er det atypisk, at en privat entreprenør bygger seniorboliger. Byggeriet i Vanløse er kendetegnet ved, at de arkitektoniske finesser og kunst vægtes højt. Blandt andet rummer boligerne smedejernsaltaner, solterrasse og haver, PH-lamper, kobberinddækning, runde hjørner, forskudt højde og åbne HTH-køkkener. Samtidig er der taget hensyn til de ældre i forhold til for eksempel dørtærskler, brede dørpartier og elevatorer.

Hebsgaards Have har taget navn efter kunstneren Per Steen Hebsgaard, som i perioden 1992-2003 havde værksted på området. Glaskunstneren er kendt for egne værker og har gennem sin karriere udarbejdet mange kunstværker i samarbejde med kendte kunstnere som Robert Jacobsen, Carl-Henning Pedersen, Bjørn Nørgaard med flere - sidstnævnte har lavet skulpturen Vanløsemanden, som skal pryde indgangspartiet ved Hebsgaards Have.