Der skal alligevel ikke bygges et 14 etagers højhus i et område i Rødovre tæt ved den fredede Damhussø, hvor den traditionsrige forlystelsespark Damhus Tivoli ligger nu.

Rødovre Kommune har ifølge politiken.dk droppet et omstridt byggeprojekt, som ville jævne Damhus Tivoli med jorden og give Damhus Tivolis medejer, bakkersangerinden Dot Wessman en mulig million-fortjeneste. Det er udsigten til at tabe en eventuel sag i Natur- og Miljøklagenævnet, der har fået Rødovre Kommune til at droppe planerne.

Hvad med området

»Så stopper vi processen om det foreliggende projekt og tager i stedet en helt åben debat med borgerne om, hvad man kan bruge området til,« siger teknisk direktør Hans Christian Olsen til politiken.dk.

Hos borgergruppen ’Bevar Damhus Tivoli’, der blandt andet på Facebook har kæmpet mod planerne og for at bevare Damhus Tivoli, er der glæde over kommunens beslutning.

Fortsætter kampen

»Vi er selvfølgelig glade for at planerne om projektet er droppet. Men vi føler os ikke overbeviste om at Damhus Tivolis fortsatte eksistens er sikker, så vi fortsætter kampen,« siger Jette Louise Skovgård Petersen fra ’Bevar Damhus Tivoli’.

BT forsøgte fredag aften forgæves at få en kommentar fra Dot Wessman til, om det nu er muligt at fortsætte driften af Damhus Tivoli.