Nu er det helt sikkert og med garanti. I starten af næste måned sættes den første spade i jorden til det nye Vandkulturhus i Valby. Dørene til bassinerne slås efter planen op den første lørdag i vinterferien 2012.

Efter at have ventet en halv mennskealder garanterer Københavns Kommune, at der denne gang ikke er tale om en malplaceret aprilssnar:

Første spadestik tages i starten af april, og huset, der er i tre etager, skal stå klar til brug den første lørdag i vinterferien i februar 2012. Det placeres lige vest for Valby Hallen i Valby Idrætspark - og får varmtvandsbassin, vilde legeområder, stillezoner, tunnel med modstrøm og vandfald.

Men allerede før spaden er kommet i jorden, lyder det fra idrættens mand i Lokaludvalget, Johs. Nymark: "Ulven kommer", som opfordrer Valbyborgerne til at komme op på mærkerne og få startet en svømmeklub. - For ellers kan det nemt ende med, at Vesterbro Svømmeklub og DGI sætter sig på bydelens nye vandjuvel. De er nemlig i fuld gang med oprette en brugergruppe, der skal stå for brugen og fordelingen af vandkulturhuset, fortæller Johs. Nymark.

- Vi har allerede i Lokaludvalget været til et første møde om Valbys Svømmehal - inviteret af DGI og Vesterbro Svømmeklub. Men det kan vel ikke passe, at vi endnu før første spadestik, får titel af "lillebror" i vores egen by.

Som idrættens mand i Valby Lokaludvalg opfordrer han derfor bydelen til at få banket en svømmeklub på benene, så Valby selv får hånds- og halsret over sit vandkulturhus. - Jeg har i første omgang opfordret naboerne i Idrætsefterskolen i Valby Idrætspark og Fodboldklubben Fremad Valby om at være vågne og eventuelt få stablet en gruppe på benene, der kan få sæde i DGI's udspil til en brugergruppe, siger Nymark.

At opfordringen bør tages dybt alvorligt - og at der bør handles hurtigt - skal man blot gå sagen om plejehjemmet Hermann Koch Gården for at blive bekræftet i.

Her var det et plejehjem på Vesterbro, Plejebo", der for næsen af Hermann Koch Gården, fik borderparten af de nye plejehjemspladser, der er ved ved at blive opført i Valbyhus på Valby Langgade.

Så hvis Valby vil være sikre på at få eget vand under egne fødder, så kontakt idrættens mand i Valby Lokaludvalg, Johannes Nymark på telefon 6010 1037: For han vil hellere end gerne vil være behjælpelig med eventuel opstart af en lokal svømmeklub eller brugergruppe, der kan slås for "at vi ikke bliver lillebror eller stedbarn i vores eget vandkulturhus".