KLAP står der på opvarmerens store, røde skilt.

Hver gang han løfter det, hujer og råber 5. klasserne på Skanderborg Realskole, som om de aldrig har lavet andet end at være i fjernsynet.

Skolen er valgt til at deltage i programmet Fredagsfesten på den nye børneTVkanal DR Ultra, og udsendelsen blev optaget i fredags.

I programmet dyster tre elever mod tre lærere i konkurrencer som flødebollesmadring og »slik vinduet rent«.

Danmarks Radio har på forhånd prøvefilmet femteklasserne og castet de tre elever, som passer bedst til at være på skærmen.

»Vi har talt med eleverne om, at de tre, som er valgt ud, gør det så godt de kan. Der skal ikke være nogen sure miner bagefter, hvis de taber til lærerne,« siger Kirsten Frederiksen - en af de lærere som ikke er med i programmet.

»Børnene har haft stor glæde af at se, hvor svært det er at lave TV, og hvor lang tid, det tager,« siger Kirsten Frederiksen, og knap har hun sagt det, før introscenen skal tages om, fordi der manglede rekvisitter i billedet.

»Alle sammen sig HEEEEEEY,« råber vært Sofie Lauridsen fra Ramasjang, og konkurrencen går i gang igen.

Skal gøre rent i skolegården

Optagelserne bliver til afsnit nummer to i en serie på 30 udgaver af Fredagsfesten. Det første program blev optaget på Mølleskolen i Ry.

Ifølge DR skal programmet Fredagsfesten sparke weekenden i gang med en quiz, der samler børnene i sofaen med resten af familien.

Skolegården danner hver gang rammen, når eleverne udfordrer lærerne, og på Skanderborg realskole er der meget på spil. Hvis eleverne vinder, er der kagemand til alle. Hvis lærerne vinder, skal femteklasserne gøre forårsrent i skolegården, feje og samle skrald op.

Og hvem der vandt? Det kan man se i fjernsynet på fredag 15. marts klokken 18.