Mange hundrede familier i Århus må leve på en sten juleaften. Finanskrisen har strammet garnet så meget om Frelsens Hær, at man ganske enkelt ikke har råd til at give fattige familier julehjælp.

»Jeg er bedrøvet,« siger korps­leder i Århus, Lars Barslev, der i år har modtaget et rekordstort antal ansøgninger fra århusianere, der ikke har råd til at købe julegaver og julemad.

Frelsens Hær har modtaget 809 ansøgninger. Det er mere end en fordobling på to år. Pengene rækker dog kun til julehjælp til 562 familier.

»På dette tidspunkt plejer vi at have modtaget cirka 250.000 kroner, men i år har vi kun fået 175.000 kroner i kassen,« siger Lars Barslev, der allerede i oktober sendte breve ud til næsten 70 fonde, firmaer og loger, som traditionelt har støttet Frelsens Hærs julearbejde. Tidligt besluttede Frelsens Hær at give folk uden børn under 18 år, enlige og pensionister besked om, at det ikke nyttede at søge julehjælp.

Blandt de resterende ansøgere har Lars Barslev og hans medarbejdere fundet flere hundrede familier, der er berettiget til julehjælp. En hel del af dem er dog blevet pillet ud af bunken igen, fordi Hæren fattes penge.

»Det er meget trist, men vi får ikke at vide, hvorfor fonde og firmaer ikke længere vil støtte arbejdet,« siger Lars Barslev, der mærker, at også andre hjælpeorganisationer har problemer.

»Vi får henvendelser fra mange, der har søgt julehjælp hos andre organisationer, men som er blevet henvist til os, fordi de også mangler penge,« siger Lars Barslev.