Høje Taastrup: Torsdag den 20. september holder Gadehavebiblioteket ’Sundhedstrip på bib’. Det skydes i gang kl. 16.30 med en åbningstale af Frederik A. Hansen, formand for social- og sundhedsudvalget og uddeling af goodiebags med bl.a. frugt og juice.

Kl. 17.00 vil der være underholdning for de mindste i form af teaterstykket ’Rumlerikkerne i Slikbøvsens land’. Mens børnene bliver underholdt, har forældre og ældre søskende mulighed for at besøge forskellige sundhedsboder.

Alternativer til sukker

Sukkerspionen er en bod styret af Høje-Taastrup Kommunes ernæringskonsulent. Her kan du se, hvor meget sukker der er i forskellige produkter og få råd om, hvilke sundere alternativer du kan spise i stedet.

Er du i tvivl om, hvorvidt du vasker dine hænder grundigt nok, så kan du gå i hygiejneboden. Her kan du prøve sundhedsplejerskernes hemmelige våben, som viser, om bakterieangrebet er slået ned.

I tandlægeboden står to fra Gadehaveskolens tandklinik og taler om tandbørstning og syreskader, og hvad det medfører. Prøv f.eks. at se, hvor meget syre der er i din mund efter en tår cola.

Biblioteket selv stiller de nyeste og mest relevante bøger om sundhed frem. Dette er bøger til alle aldersklasser.

Efter en tur rundt blandt boderne kan du prøve din viden af ved at tippe en 13’er. Kl. 18.15 findes vinderen, som er den, der har svaret rigtigt på flest spørgsmål. Præmien er en fitness hulahopring og en kængurustylte.