FAKTA Q: Føtex og andre dagligvarebutikker i nærheden af midtbyen får nu ekstra konkurrence, når Fakta med et nyt koncept åbner forretning i Koldings midtby.

Torsdag den 8. november åbner Fakta Q med en helt ny dagligvare-butik på Rendebanen, hvor Nordea tidligere havde til huse. Ud over at indeholde de normale Fakta-varer indeholder den nye butik såkaldte convenience-varer med en kiosk, bageri, kaffe samt et udvalg af færdiglavet mad, der er til at tage direkte med hjem.

Læs også:

Far til fire i spidsen for Fakta-satsning
 
Fakta-butikken i Sydbanegade får også nyt koncept 

Claus Mørkøre Andersen, der er salgsdirektør i discountkæden og ansvarlig for den nye Fakta Q-satsning, forklarer, at den nye forretning i højere grad henvender sig til dem, der handler ind i mindre portioner end normalt:

Enlige, småbørnsfamilier og de mange ældre, der er uden bil: »Samtidig har Kolding City et begrænset udbud af dagligvarer. Man har reelt kun haft Føtex, hvor priserne er noget højere. Derfor er placeringen oplagt, fordi der med parkeringen i Borchs Gård også er muligt at komme dertil med bil«, fortæller Claus Mørkøre Andersen.Fakta har det seneste års tid testet Fakta Q-konceptet i København, hvor farven på de nye butikker er grå i forhold til den gammelkendte røde farve, og planen er nu de kommende år at oprette 80-100 nye butikker i løbet af de næste tre år i Danmarks største byer.

Vil du i øvrigt gerne hver dag modtage nyheder og deltage i konkurrencer - og i forvejen ikke er medlem af Kolding Ugeavis på Facebook, kan du tilmelde dig her og vinde en cykel: Klik her for at komme til Kolding Ugeavis på Facebook og tryk på "Synes godt om"

Butikkerne vil ud over at skærpe konkurrencen på dagligvare-markedet i midtbyen også tage kampen op mod andre kiosker som eksempelvis de populære 7-Eleven-butikker, hvor folk typisk handler mere impulsivt ind - og i mindre portioner.

Claus Mørkøre Andersen fortæller således også, at der i forhold til de normale fakta-butikker vil være yderligere omkring 150 dagligvarer, der er mere city-prægede:

»Det kan for eksempel være tapas eller små bøtter med oliven. I de nye butikker vil man også kunne få varerne i mindre portionsenheder end normalt«, forklarer han.

Fakta:

Fakta Q er navnet på den nye butik, der åbner den 8. november i den tidligere Nordea-bygning på Rendebanen i Kolding.

Fakta Q er et nyt butikskoncept, hvor forretningen bevidst er placeret i midtbyen og - udover de normale dagligvarer - indeholder en såkaldt convenience-afdeling med kiosk, bageri og færdiglavet mad til at tage med hjem.

I år er der ved årets udgang 15 Fakta Q-butikker, og planen er at oprette 80-100 butikker i de største byer i Danmark i løbet af de næste tre års tid.