Navnet er velkendt, men placeringen er ny.

Nu findes der atter et Østerbro Apotek. Engang lå det ved Sortedams Sø, nu ligger det på hjørnet af Østerbrogade og Jagtvej - adressen er helt præcist: Østerbrogade 151, hvor Danske Bank tidligere havde lokaler.

Ejeren er 37-årige Tue Askaa, som er en af Danmarks yngste apotekere. Han overtog i foråret Øresunds Apotek og Øster Fælled Apotek, som begge ligger andre steder på Østerbrogade. Eller rettere lå for Øster Fælleds vedkommende, dette apotek er nemlig nu lukket.

»Jeg har overtaget retten til at drive to apoteker, og så synes jeg, at det var oplagt at genoplive Østerbro Apotek. Jeg kunne ikke udbygge med flere faciliteter på Øster Fælled Apotek,« siger han.

Og flere faciliteter har været afgørende for Tue Askaa. Der er otte betjeningsskranker på det nye apotek, hvor det er målsætningen, at der højst skal være fem minutters ventetid. Og til at hjælpe på det mål, er der investeret i en robot i kælderen, som skal finde medicin og pillerne, som kunderne har brug for, frem.

Det skal give ekstra tid til personalet til at betjene folk.

Tidligere lå der en granitsten foran indgangen til bygningen. Den er nu fjernet, så borgere, der sidder i kørestol, uhindret kan komme ind på apoteket. Noget kørestols-brugere ellers har svært ved mange andre steder på Østerbro, hvor bygningerne ofte langt fra er handicapvenlige.