Ventetid: Der har i JydskeVestkysten været en artikel, hvor Frank Nielsens klager over en lang ventetid på livsvigtig og hurtig behandling af hans kones blodprop i hjernen.

Hertil svarer den sygeplejefaglige direktør, Ditte Thinggaard, citat : Jo, men det var jo ikke » døde« timer. Hun blev undersøgt og scannet i Haderslev, og ved den undersøgelse kan det konstateres, om patienten skal have trombolyse. Så jeg forstår egentlig ikke klagen, men den er selvfølgelig også et udtryk for klagerens utilfredshed med, at vi ikke har en apopleksi-afdeling i Haderslev mere. Citat slut.

F.N.’s klage har vel ikke noget med flytningen af apopleksi-afdelingen at gøre, men gik på, at der gik for lang tid inden den livsvigtige behandling blev givet. Denne skal startes inden 3 timer. Måske har D.T. glemt, at der ved flytningen af apopleksi-afdelingen fra Haderslev til Sønderborg, blev nedlagt et antal sengepladser, og at det kan være årsag til manglende plads?

Det kan ikke være patient eller pårørende der selv skal vide, hvor der er mulighed for netop denne behandling.

Derfor er ovenstående udtalelse meget arrogant og nedladende fra en sygeplejefaglig direktør. Hvis D.T. mener, at sygehusstrukturen viste sit værd, og at alt fungerede, som det skulle i dette tilfælde, så ved vi, hvad der venter fremover!!

Allerede inden apopleksi-afdelingen blev flyttet til Sønderborg, havde vi i bestyrelsen til bevarelse af Haderslev Sygehus et møde med blandt andre Ditte Thinggaard, hvor hun forsikrede os om, at sygehusstrukturen var nødvendig for at samle specialer et sted og få den rette behandling hurtigt, hvilket er livsvigtig ved blodpropper i hjernen. (der skal gives blodprop-opløsende medicin inden 3 timer)

I sagen om Bente Nielsen, var der tale om seks en halv times ventetid!

Havde Falck bare kørt til Sønderborg, var resultatet, at de skulle køre hende retur igen og videre til Vejle eller Odense i stedet. Stadigvæk alt for lang og livsvigtig tid går spildt inden egentlig behandling.

Det var netop sådan en hændelse, jeg frygtede og forelage for D.T. på mødet vi havde med hende, hvilket D.T. dengang mente var urealistisk.

Jeg er ikke tryg ved konsekvenserne af den nye sygehus-struktur. Det er frustrerende at høre, hvordan patienter bliver kastebold rundt i regionens sygehuse. I dette tilfælde vel på grund af de nedlagte pladser på Sønderborg sygehus.