Grenå: Byen får besøg af The Beatles i uge 28, når Ungnorddjurs er vært for en international ungdomsudveksling, med navnet »Action Street Art«, hvor unge fra Estland, Rumænien og Italien kommer til Grenå for sammen med danske unge at lave et stort anlagt show med dans, teater og musik. Alt sammen baseret på musik fra The Beatles store bagkatalog.

»Det handler mest om at vi skal lære hinanden at kende, på tværs af lande og kulturer. Men det er altså meget lettere, når man har et fælles projekt at arbejde sammen om,« siger Leif Andersen fra Ungnorddjurs.

I praksis kommer det til at foregå ved, at de unge skal deltage i nogle workshops i ugens første halvdel, som munder ud i et stort show sidst på ugen, hvor alle de op imod 50 unge deltager.

»Vi vil ikke bare lave endnu en Beatles-teaterkoncert i rækken. Dem har der efterhånden været mange af. Vi vil gerne give materialet et twist, og bruge det på en helt ny måde,« siger Leif Andersen. Han er en af i alt fire danske instruktører.

Showet kan ses og høres fredag den 13. juli i festsalen på Søndre Skole i Grenaa. Der er gratis adgang og alle er velkomne. Udvekslingen er støttet af EU-programmet Aktive unge, der har til formål af fremme kendskabet til hinanden på tværs af landegrænser i EU.

pcb