Skanderborg: De blå spejdere i Skanderborg har pakket det sidste flyttelæs.

Lørdag går turen fra den gamle adresse på Regnbuevænget til helt nye omgivelser på Vestermølle, hvor spejdere flytter ud til eng, skov og sø og ind i 320 kvadratmeter tidligere ko- og svinestald i den gamle mølles nordlænge. Den er nu bygget om til møde- og aktivitetslokaler, så der for alvor kan bindes knob og aflægges spejderløfter i Skanderborg.

Når de sidste kasser lørdag først på eftermiddagen rituelt er båret til det nye »hjem«, indbyder spejderne alle og enhver til at komme på besøg lørdag mellem klokken 15.00 og 17.00.

Friluftsliv tæt på byen

»Spejdere er til friluftsliv, og derfor ser vi frem til at flytte fra lokaler i midtbyen til Vestermølle, hvor eng, skov og sø ligger lige uden for døren,« lyder det fra Det Danske Spejderkorps Skanderborg gruppe.

Skanderborg gruppe har omkring 100 medlemmer mellem seks og 23 år - plus 15 voksne ledere og en masse arbejdssomme forældre.

Nu skal ture, lejre og kurser så udgå fra Vestermølle, hvor også mange andre foreninger efterhånden holder til.

Når spejderne alligevel samles i de nye omgivelser, skal de også fejre, at gruppen i januar runde 75 år.

»Vi glæder os til at se dig til åbent hus og fortælle om vores spejderarbejde og de nye lokaler,« lyder invitationen fra spejderledere og bestyrelse.