Serie 3: Målsætningen før lørdagens topopgør mellem Ølsted og Hundested var klar for HI’s holddleder John Maigaard: »Jeg forventer tre point!«

Maigaard havde taget cyklen fra Hundested til Ølsted Stadion i lørdagens fine solskin, og selvom holdlederens cykel gik tør for luft og måtte pumpes op undervejs, var der masser af frisk ilt i hans drenge i kampens første halvdel. Gæsterne havde tre store chancer for at bringe sig foran de første 45 minutter, som de totalt dominerede. Men som med landsholdet senere på aftenen manglede skarpheden i front, mens Ølsted havde deres egen Petr Cech mellem stængerne i en vis hr. Thuesen. Anden halvleg var mere lige, men chancefattig, og så delte de to lokale mandskaber udbyttet med et point til hver.

»Jeg er nødt til at være tilfreds, for vi var nedspillet fulstændig i første halvleg. Hvis ikke vores keeper Martin Thuesen havde budt på tre store redninger, havde vi været klart bagud ved pausen,« evaluerede Ølsted-træner Michael Poulsen, der dog så forbedring i anden halvleg.

Tæt på tyveri

»Vi fik skubbet os selv længere frem, og de havde kun en stor chance. De sidste tyve minutter var vi klart bedst, og med lidt held kunne vi have scoret på en af vores to afslutninger. Men det havde nok været tyveri,« indrømmer Poulsen, der er meget overrasket over sit unge holds flotte sæsonstart som ubesejret efter fem kampe og 13 point i hatten. Ølsted har sagt farvel til flere spillere før denne sæson, men de nye unge fra egne rækker har gjort det godt. Kun tre mand i bruttotruppen er over 25 år, og træner Poulsen er da også usikker på, hvad hans folk kan klare, hvis eller når modgangen melder sig.

»Vi skal ligge med i toppen, hvis vi kan, men det er ikke vores ambition,« fortæller seniorformand i klubben, Torben Thuesen, om Ølsteds målsætning i denne sæson. Holdet fører dog stadig rækken.

Dommeren måtte i rødt

Hos Hundested var der også en vis tilfredshed med nulløsningen, selvom klubben smuttede fra anden- til tredjepladsen i tabellen.

»Man er aldrig helt tilfreds med ikke at vinde, men begge hold blev bange for at tabe mod slutningen. Havde de vundet, var de stukket af i tabellen, og det havde vi i baghovedet,« forklarede HI-anfører Stefan Prior, der godt kan forestille sig begge lokale klubber som tophold i rækken fremover.

HI’s mørkeblå dragter fortsætter med at kaste brok af sig blandt flere af de medrejsende fans fra havnebyen. Selv dommeren var henne ved HI-bænken før kampen og meddele, at han ville iføre sig rødt, så man bedre kunne skelne den normalt sorte trøje fra de mørke dragter. Blandt de 125 tilskuere befandt sig fire »ultras-fans«, der havde medbragt en stortromme, men deres samba-indsats afspejlede sig ikke på måltavlen i denne omgang.

Ølsted møder påny rækkens nummer to, når holdet lørdag den 15. september kl. 15 optræder ude mod Frederikssund, mens Hundested hjemme tørner ud mod Hillerød GI søndag den 16. september Kl. 13.30.