Frederiksberg Brandvæsen: Går du rundt og drømmer om at blive brandmand, så læs endelig videre. Frederiksberg Brandvæsen søger frivillige sjæle til beredskabet, og mange spændende opgaver venter.

Brandinspektør Brian Eriksson ser frem til at få styrket frivilligberedskabet, så et godt beredskab står klar ved større ulykker, oversvømmelse, brand- og førstehjælpsvaægter.

»At få styrket frivilligberedskabet på Frederiksberg vil styrke kommunen på mange områder. Det vil give os en større fleksibilitet, når der sker ulykker. Derfor har vi brug for 15-20 frivillige, der kan træde til, når behovet er til stede. Der vil være tale om blandt andet støtte- og pumpeopgaver ved oversvømmelse af kommunale lokaliteter samt brand- og førstehjælpsvagter ved f.eks. koncerter, sportsstævner og andre kulturelle arrangementer, fortæller han.

Der er brug for alle typer mennesker, lige fra de unge på 16 år, der har mange ideer og en god fysik. Til de ældre, der har erfaringer og kompetencer fra sit civile job.

»Uddannelsen af de frivillige vil foregå lige i starten af det nye år. Der er som sagt brug for alle, der har lyst til at yde et stykke frivilligt arbejde til gavn for samfundet,« fortæller brandinspektøren. Beredskabsforbundet er organisationen for de frivillige, og her ser man positivt på styrkelsen af beredskabet på Frederiksberg. Planen er at starte uddannelsen op i begyndelsen af 2012. Der er knap 7.000 frivillige, der er tilknyttet Beredskabsforbundet. De frivillige varetager mange forskellige redningsindsatser og forebyggende opgaver.

Har man lyst til at vide mere, så er der informationsmøde torsdag den 13. oktober kl. 19.00-21.00 på Frederiksberg Brandstation på Howitzvej 26. Tilmelding til mødet kan ske på mail: vrgl1@bfrh.dk hee