FODBOLD: Nu går startskuddet til sommerens fodboldskoler med DGI. Sidste år hoppede mere end 14.000 fodboldglade unger i fodboldstøvlerne og alt tyder på, at 2012 bliver en endnu større succes.

DGI Fodboldskoler er for både piger og drenge, der har lyst til at spille fodbold sammen med andre. Teknisk finesse og fantastiske fodboldspillere er dog ikke det eneste formål med en DGI Fodboldskole. Det sociale er i højsæde, og trænerne er særligt opmærksomme på at strikke et program sammen, hvor alle kan være med.

»Rigtig mange af børnene på skolerne spiller fodbold i forvejen, og mange kender også hinanden fra den lokale fodboldklub. Men DGI Fodboldskolerne skal være for alle, derfor er der noget for både nybegyndere og erfarne, piger og drenge, store og små«, siger Christian Abildgaard, som er konsulent hos DGI.

Fodbold, fif og fællesskab

DGI fodboldskolerne varer typisk en uge af gangen, hvor der hver dag spilles fodbold fra morgen til eftermiddag. Det betyder, at der er masser af tid til at blive en bedre fodboldspiller, til fælles oplevelser og til at få nye kammerater.

»Det er skønt, at så mange klubber vil være med til at give deltagerne en fantastisk oplevelse. På fodboldskolerne er der fuldt tryk på hele ugen, og ungerne tager derfra med både nye kammerater og nye færdigheder på banen«, siger Christian Abildgaard.

Hummel bakker op

Det er de lokale fodboldklubber som i samarbejde med DGI afholder skolerne. Et andet stærkt samarbejde er partnerskabet med Hummel. Det betyder, at alle børnene får et komplet sæt tøj – t-shirt, shorts og strømper, en fodbold samt en drikkedunk, som kan bruges resten af året.

Tilmelding

Til såvel fodboldskoler som camps kan man foretage tilmelding via DGIs hjemmeside www.dgi.dk/fodboldskoler. Her kan man også læse mere om de enkelte skoler. Lokalt bliver der holdt fodboldskole i Kirke Helsinge i uge 28, mens Raklev holder i uge 32. meje