Massiv beboerkritik har nu fået Københavns Kommune til at skaffe mere plads til cyklister og gående ved sandskulpturfestivalen, der siden maj har været opstillet på promemaden i Havnegade.

Kommunen har indgået aftale med sandskulpturarrangementet om at rykke på noget af hegnet, så der bliver plads til en dobbeltrettet cykelbane og et fortov. Nogle af cykelstativerne er blevet midlertidigt fjernet for at give plads til fortovet. I stedet for er der sat midlertidige cykelstativer i begge ender af arrangementsområdet.

»Vi har begået en fejl, som gør, at den offentlige tilgængelighed på Havnegade ikke har været i orden. Det har vi nu rettet op på, så der bliver fortov og cykelbaner på vandsiden. Men det bliver dog først muligt, at gå helt nede ved vandet, når sandskulpturerne er væk,« siger Janus Krarup, chef i Københavns Erhvervsservice

»Selvfølgelig skal vi give lov til, at man kan bruge offentlige arealer til kulturarrangementer i byen. Men på steder, som Havnegade, hvor der er rigtig mange, der færdes, skal der skal kun være tale om kortvarige arrangementer,« siger Janus Krarup.

Sandskulpturfestivalen fortsætter frem til 25. august.