Kunst. For fjerde gang inviterer Skovbo Kunstforening til stor croquisfestival i Borup Kulturhus for tegnere fra hele Sjælland

Festival: I 2007 tog SamArt i Køge og Skovbo Kunstforening initiativet til at arrangere croquisfestival. Den vakte stor interesse, og siden har Skovbo Kunstforening holdt fast i arrangementet og kan nu invitere til den fjerde croquisfestival.dk

Alle årene har festivalen fyldt hallen i Borup Kulturhus med tegnere og malere fra hele Sjælland samt enkelte fra Jylland og Fyn.

Ud over at vise aktraktive udstillinger har det været vigtigt for Kunstforeningen at komme helt tæt på den skabende proces. Det er hver gang spændende at opleve den koncentration og energi, der fylder hallen, når der tegnes ved de fire scener med skiftende modeller.

Festivalen er et topprofessionelt styret croquisværksted, hvor der både er plads til koncentreret kunstnerisk arbejde og hvor der er mulighed for netværksdannelse og udveksling af erfaringer blandt deltagerne.

På den måde er Kulturhuset blevet et forum for en af kunstens grunddiscipliner. Hvert år har Kunstforeningen inviteret en kendt kunstner til at fortælle om hver deres måde at arbejde på. Det har tidligere været Ib Spang Olsen, Peter Carlsen og Ulrik Hoff.

Festivalen er tilgængelig for både professionelle og amatører, og der er mulighed for undervisning af tegneren og kunstpædagogen Gunnar Nielsen.

Den finder sted i weekenden 9.-10. april og der er plads til højst 80 deltagere.

Det koster 450 kr at være med og tilmelding sker via hjemmesiden www.croquisfestival.dk, hvor man også kan læse mere om både den kommende og de tidligere festivaler.

flere billeder

www.dinby.dk/ringsted under gruppen »kunstliv«.