Når Brøndby IF fra nytår skifter øl-partner til Carlsberg, så er det også slut med Faxe-tribunen på Brøndby Stadion. Hvad den legendariske tribune med de dedikerede fans kommer til at hedde, vil fansene selv få indflydelse på. Og står det til Brøndby Support, så bliver det nye navn »Sydsiden«.

»Hos Carlsberg er vi rigtig glade for, at det er lykkedes at indgå et spændende samarbejde med et af Danmarks stærkeste fodboldbrands. Da muligheden bød sig, var vi klar til at slå til, og det har resulteret i en samarbejdsaftale, som vi nærer store forventninger til.

Brøndby IF har en massiv fanskare i hele Danmark med tilhængere, der altid møder talstærkt op, uanset hvor klubben spiller. Den loyalitet og dedikation er, sammenholdt med Brøndby IF’s imponerende sociale engagement, nogle af årsagerne til, at vi hos Carlsberg er glade for samarbejdsaftalen med Brøndby IF,« siger Carlbergs sponsorchef Peter Giacomello.

I samråd med Carlsberg har Brøndby IF valgt at tage klubbens mange fans med på råd, når den legendariske tribune skal omdøbes.

»Under forhandlingerne har begge parter været meget opsatte på, at klubbens fans skal involveres i beslutningen om Faxe-tribunens nye navn. Vi har lagt vægt på, at navnet på tribunen skal komme fra dem, der bruger den og skaber den fantastiske stemning uge efter uge. Det synes vi er en fin gestus i denne specielle situation,« siger Brøndby IF’s administrerende direktør Ole Palmå til klubbens hjemmeside.

»Der er ingen tvivl om, at Faxe-tribunen er den mest legendariske fodboldtribune i Danmark - kendt for en fantastisk stemning og opbakning. Det skal der selvfølgelig ikke laves om på, og derfor vil vi meget gerne have, at tribunens nye navn skal komme fra Brøndby IF’s mange fans. Vi tror og håber på, at sjælen på tribunen vil bestå, selv om navnet altså nu skal ændres,« tilføjer Peter Giacomello fra Carlsberg.

Sydsiden

Står det til Brøndby Support, så bliver det nye navn Sydsiden.

»Det er selvfølgelig sørgeligt at skulle sige farvel til Faxe-tribunen, som har eksisteret i 25 år og som alle kender. I Brøndby Support vil vi gøre vores til at gøre det nye navn kendt. Vores mening er, at tribunen fremover skal hedde Sydsiden,« siger formand for Brøndby Support, Claus Helgesen.

Sydsiden bruges allerede af mange fans, og Sydsidens logo er faktisk også blevet brugt på det nye anførerbind, som Max von Schlebrügge har båret de sidste par kampe. På anførerbindet er BIF’s og Sydsidens logo side om side for at markere samhørigheden mellem klub og fans.