Alt var klappet og klart til det nye Scandic Aarhus City Hotels åbning for nylig. Masser af mennesker, inklusive borgmesteren, fyldte byens nye hotel i midtbyen. Men et rockband var dog ikke taget i ed.

En del af verdensstjernen Elvis Costellos crew mødte nemlig op på det storslåede hotel en halv time før selve åbningen. Costello gav dagen efter koncert i Musikhuset.

»Men de var lidt for tidligt på den. Vi fik dem booket ind på et af vores andre hoteller, og så var den sag klaret,« sagde hoteldirektør Nina Carlslund. Hun kan i fremtiden, efter borgmester Jacob Bunds­gaard (S) havde stået for den officielle åbning efter mere end 800 dages ombygning af det hedengangne Østergades Hotel, byde velkommen til gæsterne i 228 nye værelser - men også 475 konferencedeltagere, som der er plads til.

»Vi er et firestjernet hotel og er på den front gået en stjerne op i kategori i forhold til de øvrige Scandic-hoteller i Danmark. Det betyder, at værelserne er større, og at bar- og restaurant-faciliteterne rummer mere end normalt. Vi vil også gerne byde århusianerne indenfor, og i weekenden er der dj på i baren,« siger Nina Carlslund.

Scandic Aarhus City er unikt, idet den gamle, ornamenterede facade, der er tegnet i 1875, er bibeholdt. Resten af hotellet har Aart Architechts designet med især et iøjnefaldende stort indgangsparti med masser af såkaldte break out-rum, hvor gæsterne kan slappe af.

Scandic-kæden har i dag to andre århushoteller foruden det spritnye i Øster­gade: Scandic i Hasle og det tidligere Plaza ved Banegården.

Med Scandic Aarhus City kan kæden ikke komme nærmere byens centrum og pulserende liv.

»Det har været vigtigt for os at skabe et hotel, der på én gang hører til de mest moderne i landet og samtidig føles personligt,« sagde administrerende direktør i Scandic, Jens Mathiesen.